Merinoull strumpor

Den exklusiva merinoullen
Merinoullen är en ren naturprodukt, en förnyelsebar råvara med exklusiva kvaliteter. Den är isolerande, miljövänlig, hållbar och skön att bära!

Ullen värmer bättre än många andra material och den ull som kommer från just merinofåret binder mycket luft vilket ger god isolering. Men trots dess värmande egenskaper så kan den användas året om, även sommartid, då den tack vare att den andas både värmer när det är kallt och andas när det är varmt.

>> Köp dina strumpor i merinoull hos Outdoor Experten

Då man blir varm om fötterna och fuktigheten i strumpan blir högre än den utanför så transporteras fukten till utsidan. Strumpan i sig suger inte åt sig fukt i någon större utsträckning – således är användaren torr även om foten är för varm och det utan att tappa sin värmande egenskap.

En svettig strumpa brukar lukta… svett. Merinoullstrumpan är ett undantag då kreatinet i materialet bryter ned illaluktande bakterier från huden. Till det så är ullen vattenavvisande varför bakterierna inte växer vidare och därmed så skapas inte illaluktande odörer. En strumpa som man har svettats i kan fortsätta att användas i flera dagar men då man känner för att tvätta den så görs den lätt fräsch igen bara genom vädring.

Många har från barnaåren minnen från stickiga ullkläder men kläder av merinoull kan få den mest negativa att tänka om. Tack vare en fin och tunn ull så blir strumpor och alla andra kläder mjuka och behagliga att bära och de kliar inte.