Merionull baby

Det bästa till babyn – merinoull
Merinoull är ett oslagbart naturligt material i kläder även för de allra minsta. Rädslan för att ull ska klia är helt obefogad när det gäller den mjuka merinoullen.

Ullen är dessutom temperaturreglerande och vattenavstötande vilket gör att den ger en stabil kroppstemperatur. Den tunna ullen kan därför användas året om utan oro för att babyn ska bli för varm. Ullen håller däremot babyn varm och energin från maten används till att växa istället för att hålla värmen.

Något som är ofrånkomligt med spädbarn är dregel och spill även av den anledningen är ull det bästa valet. Det krävs nämligen mycket fukt för att ullen ska upplevas som våt, den kan absorbera 40% av sin egen vikt utan att ge det intrycket. Dessutom stannar fukten på utsidan av plagget. Babyn kommer alltid att känna sig torr och varm.

Ullkläderna är mycket lättskötta och kan hängas på vädring flera gånger innan det är dags för tvätt.

I merinoullen finns nämligen kreatin som naturligt bryter ner illaluktande bakterier. Dessutom är den vattenavvisande vilket motverkar bakterietillväxt.

När det är dags för tvätt tvättas plaggen i maskin i 40 grader ullprogram med ulltvättmedel. Alternativt kan plaggen tvättas för hand med olivoljetvål. Då babyn vuxit ur plaggen bör de förvaras i tätslutande plastpåsar.

Merinoull är mycket slitstarkt och håller formen, plaggen kan därför komma till användning flera gånger om.