Merinoull barn

Merinoull håller barnen varma och torra
När det gäller barn är det oerhört viktigt att ytterkläderna inte släpper in fukt och kyla, men för att detta skall vara möjligt behöver även de övriga plaggen ha hög kvalité. Underställ, vantar, strumpor och mössor i merinoull är ett ypperligt alternativ för de föräldrar som inte vill oroa sig för att barnen får det kallt under vintermånaderna.

>> Köp dina merinoull barnkläder hos Lindex

I regel fryser barn lätt, men å andra sidan är de väldigt aktiva och svettas mycket. Ett material som klarar av dessa värmeskiftningar är merinoullen som både andas och isolerar. Blir huden fuktig transporteras fukten genom ullen till utsidan och huden hålls torr. Därtill är merinoull känt för sin otroliga hållbarhet och plaggen klarar sig fint även under de vildaste lekarna. Speciellt underställ i merinoull är en investering då de mindre syskonen senare kan använda de slitstarka kläderna.

För att ett barn skall vilja använda mössor, vantar och övriga värmande plagg måste de vara sköna och snygga. Merinoullen är även i detta avseende perfekt med tanke på att det inte kliar och finns i alla tänkbara nyanser. Ett extra plus i kanten får merinoullen då plaggen kan användas året om eftersom ullen värmer när det är kallt och andas när det blir varmt.