Merinoulla mössa

Mössa i merinoull
När det är minusgrader och kallt i Sverige bär de flesta invånarna en mössa av något slag för att hålla kvar kroppsvärmen. Ett av de allra bästa materialen för olika plagg är merinoull. Alla kanske inte känner till detta material. Det är en mycket fin och tunn ull som kommer från merinofåren. Ursprungligen fanns dessa får i Spanien men idag finns de i nästan hela värden och merinoullen produceras i många olika länder. Australien är det land som produceras mest ull i nuläget.

>> Köp din mössa i merinoull hos Outdoor Experten

All sorts ull är känd för att hålla värmen bra men just merinoullen kan vara väldigt tunn i ett plagg och ändå känner man sig varm. Ullen ”andas” också, vilket innebär att är du svettig, transporteras fukten bort men du behåller ändå värmen och du känner dig inte fuktig, vilket ju är utmärkta egenskaper för en mössa!

Skötselråd för plagg i merinoull brukar vara att de ska vädras men helst inte tvättas alltför mycket. Det behövs nämligen inte eftersom materialet transporterar bort svett och fukt. Om plaggen vädras ordentligt räcker det oftast. Behöver man tvätta dem ska de handtvättas och sedan plantorkas för att bäst behålla passformen.

Har du aldrig haft en mössa i merinoull kan det vara dags att prova detta eminenta plagg.