Merinoull vantar

Merinoullvantar har fantastiska egenskaper
Merinoull är en produkt med fantastiska egenskaper och allt fler väljer att byta ut sina syntetvantar till vantar av detta material. Den främsta orsaken till att välja merinoullvantar framför andra alternativ är att de andas när det är varmt och värmer vid köld. Tack vare en fenomenal isoleringseffekt håller vantarna en jämn temperatur oberoende av om man använder dem på vintern eller sommaren.

>> Köp dina vantar i merinoull hos Outdoor Experten

Förutom den naturliga värmeregleringen transporterar merinoullvantar bort fukt. När man exempelvis svettas i vantarna forslas fukten genom ullen till utsidan utan att fukten sugs in i själva materialet. Händerna hålls således torra och merinoullens isolerande förmåga påverkas inte. Ett extra plus får merinoullsvantar även för att de är självrenande, vilket i sin tur bidrar till att de inte luktar. Kreatinet som naturligt förekommer i ullen bryter nämligen ner illaluktande bakterier och vantarna renas snabbt genom att vädras ute i frisk luft.

Såväl vuxna som barn kan med fördel använda snygga merinoullvantar som finns i alla tänkbara färgkombinationer. Speciellt barn uppskattar dessa smidiga vantar eftersom de är behagliga och inte kliar mot huden. De tål även tuffa strapatser utan att gå sönder eller tappa formen. Ur ett ekologiskt perspektiv är dessutom merinoull en ren naturprodukt som är förnyelsebar.