Underställ i merionull

Underställ i merinoull – det överlägsna alternativet
Ullen från merinofåret är speciell på så sätt att den är finfibrig, krusig och mjuk. Enligt ullbedömningssystemen bedöms ullen efter ullfibrernas tjocklek, ju tunnare fibrer desto finare ull. Merinofåren har avlats fram för att möta just dessa krav. Ullen är mycket elastisk och kan spinnas till fintrådigt kamgarn. Kamgarnet är perfekt att göra strumpor och trikåplagg av.

>> Köp dina underställ i merinoull hos Outdoor Experten

Allt fler upptäcker merinoullens fördelar, den är krusig och mjuk. Tack vare att den är krusig binder den mycket luft vilket isolerar mot kyla.

Underställ av merinoull andas och transporterar bort fukt från insidan av plagget. Därför förblir huden torr vid fysisk ansträngning. Det är slut med att bli kall av blöta träningskläder. De här underställen värmer även när de är fuktiga.

Ytterligare en fördel är att merinoullen innehåller kreatin, som bryter ner illaluktande bakterier från huden. Dessutom är fiberytan i ullen vattenavvisande vilket motverkar bakterietillväxt och dålig lukt. Understället kommer inte att lukta illa efter träningen, det räcker med att vädra plaggen efter träning.

Ett underställ i merinoull är mycket mjukt och behagligt mot kroppen och kliar inte.

Köp av ett underställ i merinoull kan ses som en investering, då det är mycket slitstarkt och tål hårda strapatser utan att gå sönder. Det kommer heller inte att tappa formen.

En annan fördel är att understället är mycket lättskött. Tack vare sin självrenande egenskap behöver det inte tvättas lika ofta som andra textilier. Det kan användas i flera dagar och sedan lätt tvättas i tvättmaskin i 40 grader.